maanantaina, huhtikuuta 09, 2007

Tanssiva kana

Edit 11.4. Tässä parempi versio Herzogin tanssivasta kanasta:
Harmittavaa pahuksesti, että näin Werner Herzogin Stroszekista vain lopun, jossa esiintyi tanssiva kana. Olen katsonut Teema-kanavalta kaikki Herzogit, mutta eilen tulin liian myöhään kotiin. Olisi pitänyt vaihtaa kännykkä kesäaikaan! Teema esittää kiitettävästi pikasuusintoja, mutta Herzogeja se ei uusi. Mistähän saisi Stroszekin DVD:n suomenkielisellä tekstityksellä? Tietääkö joku? Leffojen klassikkotarjonta on vielä surkeampi kuin kirjojen.

Kuvasin kameralla Stroszekin loppuhuipunennuksen. Tässä tulos, joka ei ole kovin hääppöinen:

PS. Syyllistyinköhän tekijänoikeusrikokseen kun kuvasin tuon pätkän? Minä tulkitsen sen sitaatiksi elokuvasta. Puolustaudun sillä, että kirjoistakin saa esittää sitaatteja kun mainitsee lähteen.

8 kommenttia:

Sedis kirjoitti...

Ei taida olla Stroszekia suomeksi. 35 mm:n filmi tuotiin 1978 (ensi-ilta Liisankadun Aulassa), mutta videonakaan sitä ei ole ollut saatavilla.

Tuo teeman esitys oli muuten käsittääkseni ensimmäinen televisioesitys Bruno S.:n tarinalle.

Elokuvassa on sietämättömän hyvä rytmi.

Anita Konkka kirjoitti...

Täytyy sitten kääntyä Amazonin puoleen. Siellä Stroszekia näyttää olevan myynnissä alle kuudella eurolla. Google-haun perusteella sitä ei saa Suomesta millään hinnalla. Näiden klassikkoleffojen suhteen ollaan kehitysmaa.

A-K.H kirjoitti...

Vieläkös Aula on elokuvateatterina olemassa? Se kuului aikoinaan ensi-iltateattereihin.

Anitak kirjoitti...

Ei ole Aulaa, eikä paljon muitakaan Hesan entisiä leffateattereita. Ja leffassa käyntikin on niin kallista, että hirvittää.

Kafkakoski kirjoitti...

Hei, Anita. Anteeksi postaukseesi liittymätön kysymys, mutta miten sinä sait nuo Clipmarks-jutut tuohon sivupalkkiin? Käytän itsekin ko. palvelua, mutta en ole huomannut missään mitään koodia, jonka voisi kopioida.

Anitak kirjoitti...

Hei Kafkakoski, kun luot Clipmark-tilin, mene kohtaan Create a Cliproll, sitä kautta löytyy kohta Format My Cliproll. Siellä on koodi jonka voit liittää blogiin. Jos olet luonut tilin, sen koodin pitäisi löytyä jostain, mutta en muista miten löysin sen jälkeenpäin. Ei se Profiilitiedoista löytynyt. Olikohan niin että menin jotain kautta sinne Create a Cliproll kohtaan ja löysin koodin sattumalta.

Terv. Anita

Kafkakoski kirjoitti...

OK, kiitos tiedoista, yritän etsiä! (Eilen en löytänyt.)

Timbuktun poppoo kirjoitti...

Elokuva-arkistossa menee valtsun hienoja teemoja, eik' maksa paljoo. Sitäpaitsi Orion on upea teatteri.
Ja entäs Hertzogit, voih ei ole Timbuktussa Teemaa...
Surkukoirut Timbuktusta