keskiviikkona, helmikuuta 01, 2006

Toinenkin merkkipäivä

Tänään on kulunut kolme vuotta siitä kun muutin Taiteilijataloon. Kuvassa on lumilampaita parvekkeen lasilla. Olen sopeutunut nykyiseen asuinpaikkaani enkä kaipaa enää Munkkivuoreen, jossa asuin 35 vuotta. Harvoin käyn siellä nykyään edes unissani. Se ensimmäinen merkkipäivä tänään on Kirjailijan päiväkirjan nelivuotis-syntymäpäivä. Päivän kunniaksi kirjoitin pitkästä aikaa sinne merkinnän, joka on päiväkirjan luonteeseen sopivaa kirjailijan valitusta siitä, että kirjan markkinoinnin varhennettu aikataulu ei sovi yhteen kirjan syntymisen aikataulun kanssa. Minkä sille mahtaa, että nykyään kaikki tapahtuu markkinoinnin ehdoilla, mikäli haluaa kirjansa syysmarkkinoille, siihen hullunmyllyyn mukaan. Alan kallistua sille kannalle, että kevät on parempi julkaisuajankohta sekä kirjan että kirjailijan kannalta. Mutta sitä ennen ehtii kurki kuolla suolla nälkään. Vai miten se vanha sanonta mahtoikaan kuulua?

PS. Jos se kiinnostaa, mitä maailmalla ( = Euroopassa ja Amerikassa) tapahtuu kirjallisuudessa niin kannattaa pistäytyä veppilokissa, jonka nimi on Literary Saloon. Siellä on ollut tammikuussa juttu (11 JanuaryJ Finland conquering the literary world ? Se löytyi juttuarkistosta. Hyvin toimitettu kirjallisuussivusto, suosittelen.
3 kommenttia:

Tui kirjoitti...

Kiitos linkkivinkistä. Pikasilmäilyn perusteella kiinnostava.

marja-leena kirjoitti...

Kiva että olet päässyt takaisin blogimaailmaan, kerkisin jo ikävöidä! Onnes olkoon 4v. Päiväkirjan pitämisestä, kovasti nautin kirjoituksesi kirjailijan elämästä. Jotenkin samaa kun taiteiljankin, kun joskus on 2 vuotta näytökseen siitä kun on hyväksytty - työt ehtivät olla jo vanhat!

Hurraah suomalaiset kirjailijat mailmalla!

hanhensulka kirjoitti...

Sinun blogistani taisin alkaa blogien seurannan 'kurssin' jälkeen. Ja hyvin olen viihtynyt siellä Päiväkirjalla ja täällä myös.

Se sanonta taitaa olla, että

Ennen kurki kuolee kuin suo sulaa.

Mutta taisit sen itsekin tietää, vanha besserwisser nousi eikä vaan antanut pitää suuta kiinni;)