keskiviikkona, toukokuuta 31, 2017

Blogi lomalla

Kerrottuja tulppaaneja  viljelypalstan reunalla,  alkoivat kukkia tänä vuonna vasta toukokuun lopulla.

En  ole aikoihin  ehtinyt  päivittää  blogia.  Syy: ryhdyin kirjoittamaan uutta  kirjaa huhtikuussa. Unennäkijän muistelmien jälkeen vannoin, että en  kirjoita enää  ikinä  kirjoja,   rupean  lukemaan  kirjoja ja kirjoittamaan niistä  täällä.  Mutta kuinkas  kävikään!  Kului kolmatta vuotta,  kirjoitussyyhy alkoi vaivata. Päätin  tehdä pienen kirjan, koska  Unennäkijä  oli  ollut  uuvuttava  urakka.  Liian paksukin siitä tuli.  Niin siinä käy kun yrittää sulloa koko elämän yksien kansien väliin.

Kun kirjoitan kirjaa, en  pysty  lukemaan  muiden kirjoja, on mahdotonta päästä  toisenlaiseen  sanamaailmaan sisään,  siksi minulla ei ole mitään  sanottavaa Sanat –blogissa. Tekeillä oleva kirja pitää otteessaan kuin mustasukkainen rakastaja.  Jos jossain välissä pääsen livahtamaan sen otteesta hetkesi, niin  yritän kirjoittaa lyhyen päivityksen  laiminlyömääni  Kirjailijan päiväkirjaan.   Palaan tähän blogiin  sitten kun  kirjasta alkaa tulla valmista. En osaa ennustaa  kuinka kauan  siihen menee.   Pienikin kirja vaatii aikaa syntyäkseen - joskus enemmän, joskus vähemmän kuin yhdeksän kuukautta.

Hyvää  kesää  kaikille lukijoille! 

4 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Arvasin jo aikaa sitten. Oikeastaan olin sitä mieltä jo oliko se viime elokuussa vai milloin, kun olit niin lujaa sitä mieltä ettei enää kirjaa.

Mitäs sitä muuta kuin kirjoittaa, kun on kerran aloittanut!

Anita Konkka kirjoitti...

Niinpä, vannomatta paras! Kun vannoo, että ei ikinä tee sitä tai tätä, niin teko on jo hautumassa alitajunnnassa tekijän sitä tietämättä. Ennemmin tai myöhemmin vannottu ei-teko nousee tietoisuuteen ja muuttuu toiminnaksi tekijän suureksi hämmästykseksi. Joskus alitajunnan hautoma teko näyttäytyy ennakoivasti unissa metaforisessa muodossa.

Anonyymi kirjoitti...

Hauska kuulla, että kirjoitat taas. Kirjasi ovat olleet minulle hyvin tärkeitä. Ja itsekin olen niin unista kiinnostunut vuosikymmenet.

Hyviä kirjoitushetkiä!

Anita Konkka kirjoitti...

Kiitos Anonyymi! Hyvää juhannusta sinulle.