sunnuntaina, tammikuuta 06, 2013

Tunnustuksia loppiaisenaAlbrecht  Dürerin maalaus Adorazione dei  Magi  löytyi  Google Art Projectin  kokoelmista.  Livenä maalauksen voi  nähdä Uffizin  galleriassa, Firenzessä.   Moitiskelin  Kirjailijan  päiväkirjassa, miten hankalaa  Googlen taidekokoelmista on  löytää taiteilijaa, jollei muista tai tiedä hänen  etunimeään.   Kerroin samalla  Karl Ove  Knausgårdin  taidemieltymyksistä. 

Luettuani Knausgårdin  Taisteluni kaksi  suomennettua kirjaa, jäin  kaipaamaan hänen kotoisaa kertojan ääntään.  Hänen  jälkeensä    ryhdyin  lukemaan Eugen  Rugen kiitettyä ja palkittua romaania  Vähenevän  valon aikaan,  mutta ei  se minulle oikein maistunut.  Kaipaukseni   Knausgårdia kohtaan  vain yltyi  , niinpä  tilasin     hänen  kirjasarjansa kolmannen osan  kirjastosta.  Sitä ei ole vielä suomennettu, joten  pitää lukea ruotsiksi. Saa nähdä   onko hänen äänensä yhtä familiääri toisella kotimaisella kielellä.  Nuorena luin  ruotsalaisia kirjailijoita ruotsiksi, kun ei  suomennoksia ollut.  Knausgård  kirjoittaa norjaksi, sitä kieltä en  edes yritä lukea.  

Ja nyt niitä  tunnustuksia.  Sain  Kyösti Salovaaralta tunnustuksen     uuden vuoden alkajaiksi.  Sellainen  hivelee  vanhan  bloggaajan mieltä. Harvemmin    enää nykyään  tunnustuksia tulee.

Loppiaislahjana   kiitokseni  näille blogeille, joita   edellisvuona olen seurannut:

5. Luutii
9. Preivi
10. Ripsa
13. Unkuri

Ohoh, nyt meni  överiksi!   Blogeja piti olla vain kahdeksan pelin sääntöjen mukaan, jotka Kyösti  Salovaara lähetti. Ne ovat seuraavat:

1. Kiitä tunnustuksen antajaa.
2. Jaa tunnustus kahdeksalle bloggaajalle.
3. Ilmoita näille kahdeksalle bloggaajalle tunnustuksesta.
4.  Kerro kahdeksan satunnaista asiaa itsestäsi.

Ei  sääntöjä tarvitse noudattaa. En minäkään  noudata niitä. Satunnaisia asioita kerron itsestäni  Unennäkijän muistelmissa.  Ensimmäinen osa on valmis ( minun mielestäni, kustantajan mielipidettä en ole  kuullut), toisen  osan kirjoittamisen aloitin 2.1.2013. Saa  nähdä  koska se on valmis. 

Hyvää vuoden jatkoa kaikille  blogin lukijoille!


5 kommenttia:

Hirlii kirjoitti...

Kiitän, Anita, täällä myös käyn lueskelemassa.

Ja jään miettimään mitä paljastuksia teen, ja kenelle siirrän viestin.

Hyvää Loppiaista!

Sami Liuhto kirjoitti...

Ohoh,

kiitos paljon!

Menenkin heti tekemään omaa listaani.

Mika Kukkonen kirjoitti...

Kiitos Anita tunnustuksesta, lämmittää! Oma blogisi on jo pitkään ollut yksi suosikeistani: monipuolinen, inspiroiva ja sivistynyt.

Ripsa kirjoitti...

Anita,

kiitän tunnustuksesta. Mutta sinun syysi se on että minulla blogi ylipäänsä tuolla on. Usutit! Ja minä olen yllytyshullu, olen vissiin ollut aina.

Mutta sinulle ja kaikille täällä liikkuville ihmisille mukavaa loppiaisen jälkeistä elämää!

En minä osannut listaa tehdä, mutta on minulla joku blogrolli, vaikkei niin hyvä kuin tämä täällä. Täytyy katsoa mitä Sami sai aikaan.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Hellurei Anita! Talven valosilmä aukenee yö yöltä, ja aika pian on aika että ei se enää kiinni mene, muutamaan viikkoon. (Tuolla pohjoisessa, jossa yksi kaveri asuu siis.) Sitä odotellessa sihtaan aamu aamulta verhojen raosta talven metkuja Turussa.

Tänään kadulla vilkkui roskisauto. Uhkaa hakea kiinteistömme joulukuuset viikolla 2. Yksi on ilmestynyt pihalle vanhan puunrungon taakse sennäköisesti että se kasvaa siellä, vielä.

Pihan oravat seuraavat myös kasvihuonepakkasten ohituksia kipaisemalla puissa ylös ja alas, kuin eivät olisi varmoja mitä tekisivät. Pitäiskö niitä ruokkia. Söisivätkö ne aamulla mikrossa säteilytettyä kaurapuuroa kanssani?

Muuten putsasin vihoistani muutaman kolmirivin, joukossa jokunen haikuaineskin. Osallistuin taas yhteen nk. kisaan kahdella sorvauksella. Aktiviteettia siis.