maanantaina, huhtikuuta 18, 2011

Piinaviikolla

Vaalien jälkeen:  Miten  tässä näin pääsi käymään?


(Kuva  sarjakuvanäyttelystä Taiteilijaelämää Vuotalossa viime lokakuussa)4 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Kuuntelin Kultakuume-kulttuuriohjelmaa, jonka mukaan virkamiehet edelleen vastaavat kulttuurin tukemisesta.

Sitä ennen kuuntelin jotain haastatteluohjelmaa Ylen radio 1:ssä klo 12.15, jossa sanottiin jonkun tutkijan suulla, että virkamiehet ovat kunnissa valittuina usein laittomasti, eli siis virkapakettien kautta, joka tarkoittaa poliittisia virkanimityksiä. Eli siis sopivia valitaan pätevien sijasta, jonkalaisen käytännön perustuslaki kieltää. Sopivat=jonkun puoleen jäseniä.

Puolueisiin kuuluu maassa 8%-2% väestöstä, josta tämä laiton tila johtuu. On mahdotonta löytää asiantuntemusta, koulutusta jne. noin pienen prosentin porukasta.

Pitäisikö tässä ruveta huolestumaan?

Anita Konkka kirjoitti...

Kyllä se huolestuttaa, jos ja kun kulttuurilautakuntiin ruvetaan valitsemaan persuja poliittisilla mandaateilla, sopivia mutta ei päteviä.

Ripsa kirjoitti...

Joku näkyi jossain sanovan että onko täällä tilanne nyt sitten millään tavalla eri. Että jos kepulainen vaihdetaan perussuomalaiseen.

Ei taida olla. Hesalaisilla voi ehkä olla syytä huolestua. Meillä jatkuu sama tahti kuin aina. Aika tahditon.

Anonyymi kirjoitti...

"Kyllä se huolestuttaa, jos ja kun kulttuurilautakuntiin ruvetaan valitsemaan persuja poliittisilla mandaateilla, sopivia mutta ei päteviä."

Kuntavaalien tulos ratkaisee. Oikealla jäsenkirjalla saa myös sopivan virankin yhä, ikävä kyllä.
Ja jos eduskunnasta joutuu lähtemään, silloinkin saattaa saada ihan mukavan virkatehtävän.

Ja eikö sekin ole huolestuttavaa, että uusiksi ministereiksi voidaan nimittää eduskunnan ulkopuolisia ihmisiä, siis heitä joita kukaan ei ole ehkä edes äänestänyt. Jotka eivät ole olleet edes ehdolla kansan edustajiksi.