torstaina, lokakuuta 14, 2010

Kaksi valokuvaa

Valokuvatorstain 180.  aihe on valokuva.   Kuva on Pariisin katugallerioista, joita kuvasin viime talvena.  ( Klikkaa  kuva isommaksi).


Valokuvatorstain ylläpitäjät  toivovat  että kuvassa  näkyy jotain muutakin  kuin   pelkkä valokuva.  Alemmassa kuvassa  näkyy  kuja,  jonka  varrella  oli  valokuvanäyttely.  Ylempi kuva ei ole samalta kujalta.  Katugalleriat sijaitsivat 10.kaupunginosassa lähellä  St. Martinin kanavaa. Kuvien tekijöistä ei ole tietoa.8 kommenttia:

Varjo kirjoitti...

Katugalleriat ovat kiehtovia, kiehtovuus välittyy kuvistasi. Harmillinen puoli on, että jotkut kokevat asiakseen turmella tämän taiteenmuodon raapustelemalla omia juttujaan päälle. Kuinka rumaa ja idioottimaista.

Tiina Linkama kirjoitti...

Maalainen Virosta kyselee:

Mitä nämä katugalleriat käytännössä olivat? Julisteille printattuja valokuvia, kenen? Tiedätkö gallerioiden synnystä enemmän? Saattaako tai saattoiko kuka tahansa käydä täyttämässä katujen seiniä kuvilla? Mielenkiintoinen idea.

Maurelita kirjoitti...

Oi entinen korttelini pikkukujineen ! Canal St Martin on tosi idyllistä seutua muttei (vielä) (ihan) liian trendikästä.

Etenkin rautasillat kanaalin yli ovat hurmaavia, upea paikka konsanaan.

Anita Konkka kirjoitti...

Kaikenmuotoinen katutaide kukoistaa Pariisin kujilla ja sivukaduilla. Eivät vain graffitit vaan myös valokuvat. Katugalleriat syntyvät spontaanisti ilman lupia. Valokuvat olivat minulle uutta. Ehkä niitä on ollut ennenkin, mutta en vain ole huomannut tai osunut oikeille paikoille. Minusta näytti että valokuvat oli printattu paperille ja kartongille. Virallisesti katugallerioita ei ole olemassa eikä niistä kerrota Pariisin turistioppaissa. Ne täytyy löytää ihan itte, siinä niiden viehätys.

Melita kirjoitti...

Hienoa tunnelmaa Pariisissa - tunnelmakaupungissa !
En yhtään tiedä tykkäätkö moisesta, mutta laitoin sulle haasteen Kaikki pallot- blogiini.

Anita Konkka kirjoitti...

Kiitos haasteesta Melita. Täytyypä katsella kirjahyllyä sillä silmällä.

arleena kirjoitti...

Hieno tunnelma kuvissa. Valoko sen tekee, osittain, ja myös paikan tunnelma.

Leena kirjoitti...

Huenot kuvat, kiinnostavaa ja kiehtovaa!