tiistaina, elokuuta 31, 2010

Taiteilijatalon ilmastoteko


Valokuvatorstai palasi kesälomalta viime  torstaina ja antoi kuvahaasteeksi ilmastoteon.  Kävin kuvaamassa   taiteilijatalon   pyöriä,  joita  on piha täynnä.  Oma  pyörä   ei  meinaa mahtua sekaan. 


Sama piha yöllä.   


Talossa  on iso autotalli,   joka oli aluksi  puolityhjillään, kunnes autopaikkoja  ruvettiin vuokraamaan ulkopuolisille.  Eipä tullut talon  arkkitehdille   mieleen suunnitella pyöräpaikkoja ( eikä pyykin ulkokuivatustelineitä, sekin olisi olltu ilmastoteko). Nyt   pyörille  varattu yksi seinusta autotallista, mutta ei sinne kukaan  pyöräänsä  kesällä vie, kun tila on    hankalasti  avattavan  oven takana.  Pitää nousta pyörältä,  avata   lukko, pidellä  toisella kädellä auki   painavaa ovea ja  taluttaa toisella kädellä pyörä sisään.  Autoilijoille  asia on   järjestetty helpoksi, ei tartte nousta autosta, vaan  oven  saa auki klikkaamalla valoavainta, vai miksi  sitä  esinettä  sanotaan.  Miksi autoilijoita  aina suositaan?  Minä haluan samanlaisen avaimen!

2 kommenttia:

Celia kirjoitti...

"Autoilijoille asia on järjestetty helpoksi, ei tartte nousta autosta, vaan oven saa auki klikkaamalla valoavainta, vai miksi sitä esinettä sanotaan."

Se on kaukosäädin. Kaukosäädin helpottaa tosiaankin myös pyöräilijän elämää.:)Meillä on kaksi kaukosäädintä - siis yksi liian vähän. Joku jää aina ilman ja jonkun pyörä ulos. Tai sitten se on auto, joka on ulkona.

Anita Konkka kirjoitti...

Kiitos Celia, eipä tullut mieleeni että sen vimpaimen nimi on kaukosäädin.