sunnuntaina, elokuuta 01, 2010

Erittäin salainenKävin   Haihatuksen kesänäyttelyssä   Joutsassa.   Kuvassa  Sauli Sormusen teos  Unohdettu  lounas   keskellä  kukkaketoa, jossa heinäsirkat  sirittivät  helteisenä kesäpäiviänä niin vimmatusti, että  minunkin vanha korvani kuuli sen  sirityksen.Yksityiskohta Unohdetusta lounaasta.


Sauli Sormunen ottaa kantaa: " Luonto korjaa ja peittää ihmisten tekemiä jälkiä. Autiot talot, hylätyt tiet, hylätyty raadot, unohdetut lounaat, joita ihminen tekee ja jättää jälkeensä ahnehtiessaan lisää ja enemmän."  


Näyttelyn  nimeltä  Erittäin   salainen   muutkin teokset ovat  kantaaottavia, ne käsittelevät " sekä suuria yhteiskunnan salaisuuksia että tavallisen ihmisyksilön arkipäiväisiä tabuja, ahdistuksia ja pelkoja. "   Sitaatti  näyttelyn  nettiesitteestä.  Kannattaa käydä katsomassa. Näyttely on auki elokuun puoleen väliin asti.


Tämä  kantaaottava teos oli näytteillä jo viime kesänä. En tiedä tekijää.   Se on  nyt siirretty Haihatuksen  pysyväiskokoelmaan   kukkaniitylle/pellolle.

3 kommenttia:

Eljas Verve kirjoitti...

Unohdettu lounas, vaan ei "alaston" :)

Anita Konkka kirjoitti...

Burroughsin romaani kävi kyllä mielessäni, koska pöydällä seisoo alaston nainen.

Hirlii kirjoitti...

Oli minusta eräs parhaimmista, vaikuttavimmista näyttelyistä jonk a olen nähnyt.

Monipuolisuudessaan sekä todellisuuden haarukoinnissa, havainnoissa joita näyttelyyn osallistuneet tekijät olivat maailmasta tehneet.