maanantaina, maaliskuuta 23, 2009

Myynninedistämiskamppanja

Kuvakooste  kirjajulkkareista Sanomatalossa 23.3.2009 (klikkaa kuva isommaksi)

Tänään julkistettiin  Imbi Pajun ja  Sofi  Oksasen toimittama  kirja  Kaiken takana oli pelko: Kuinka Viro  menetti historiansa ja miten se saadaan takaisin.   Väkeä julkistamistilaisuudessa oli kuin meren  mutaa, ei ihme  kun   Hesari oli lanseerannut  tilaisuutta  isolla ennakkojutulla.  Sivumennen   sanoen   kirjan  kustantaja WSOY  kuluu  Sanomakonserniin. 

 Dosentti Johan  Bäckman oli  kutsunut   Virosta Nashi-järjestön  jäseniä    edistämään  kirjan myyntiä Suomessa.    ( Nashin  jäsenet   ovat   tulleet  tunnetuiksi  Putinin kannattajina ,  jotka   polttivat  Moskovassa   takavuosina  mm.  Sorokinin ja Jerofejevin   romaaneja. )   Ennakkojulkisuus oli  houkutellut   tilaisuuteen   median  edustajat ja   vastamielenosoittajat, jotka heiluttelivat  suomenlippuja, mutta eivät  suostuneet kertomaan mitä järjestöä he  edustivat, kun kysyin asiaa heiltä. Myös  suomalaisten     islamistien puolue oli  paikalla    osoittamassa mieltään sorrettujen Viron  venäläisten puolesta.   Ovien  ulkopuolella  päivystivät   poliisit ja ratsupoliisit.      

 Myynninedistämiskamppanja  sujui rauhallisesti. Tulin sinne   Kirjailijaliiton ranskantunnilta ja   yritin päästä kuulemaan mitä Sofi Oksanen kertoi  kirjasta, mutta  en päässyt  näkö- enkä kuuloetäisyydelle ja  poistuin paikalta  puolen tunnin kuluttua   kateudesta  vihreänä.  Miten  saisin  Johan  Bäckman lanseeraamaan   omaa kirjaani niin että  julkistamistilaisuudessa   olisi  sekä poliisi  että  ratsupoliisi,   joukko mielenosoittajia ja koko suomalainen  media?   Taitaa    jäädä pelkäksi  haaveeksi.

Sofi Oksasen ja Imbi Pajusen toimittamasta kirjasta enemmän täällä.  Oksasen, Pajun  ja Bäckmannin  videohaastattelu täällä.


9 kommenttia:

savisuti kirjoitti...

Kiitos linkeistä! Kuuntelin tänään radiosta vähän aikaa tilaisuutta mutta ei ollut mahdollisuutta seurata koko lähetystä, valitettavasti. Tästä kirjasta keskustellaan varmasti vielä pitkään.

jussilainen kirjoitti...

Mainiota että Nashi järjestö on ryhtynyt mainostaan Imbi Pajun ja Sofi Oksasen teosta Pelko. Täytyypä joskus lukea.

Celia kirjoitti...

Hyvin tuntuvat edistävän Pajun ja Oksasen kirjaa. Taidankin hankkia sen käsiini ja lukea sen. Pidin Puhdistuksesta ja arvelen, että pidän tästäkin.

Muuten kerrassaan mielenkiintoinen tuttavuus tämä dosentti, jolla tuntuu olevan reippaasti kaikista historiantutkimuksista poikkeava historiankäsitys, mitä tulee itäisiin ja eteläisiin naapurimaihimme. En muuten ole kuullutkaan aikaisemmin tällaisesta hepusta, mutta nythän hänkin sitten tuli esittäytyneeksi kaikelle kansalle - kerrassaan kätevää.

viima kirjoitti...

Onpa siellä ollut tiivis meno. Kävin itse vilkaisemassa Sanomataloon Lahden-junalta tullessa klo 16:20, mutta ilmeisesti tilaisuus ehti jo loppua. Käytävällä kyllä parveili silti väkeä vaikka miten, lieneekö jäänyt huomaamatta että kirjailijat jo lopettivat.

Hienosti havainnollistava kuvakooste.

Anitak kirjoitti...

Mukavisti se Bäckman on noussut Oksasen siivellä julkisuuteen, ja kehtaa vielä haukkua Oksasta Antifasisti-blogissa.

Lehtitietojen Tilaisuus loppui klo 16.00 minkä jälkeen porukka lähti Orionin eteen Eerikinkadulle mieltä osoittamaan, kuka minkin puolesta.

PS .Kurdien mielenosoitus ei kiinnosta mediaa, koska Kurdistan on niin kaukana Suomesta.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Olen Turussa tavannut kurdeja, ja kuunneltuani heitä saavat kyllä minulta sympatiapisteitä.

Ostin kerran Mehmed Emin Bozarslan novellikokoelman Malaria-Amuletten (Uppsala 1994)

Marraskuussa 2008 Turun runoviikoilla esiintyivät kurditaustaiset Nizar Kwestani ja Rauf Golbadan

http://juhanitikkanen.blogspot.com/2008/11/turun-runoviikolla-2008-esiintyivt-mm.html


Kielisukulaisuutta ei ole ja sen takia kurdien kirjallisuuteen saa tutustua harvakseltaan.

Mutta tuosta Nazshi-liikkeestä, eli Putin-nuorista voisi huolestuakin. Eikös heitä lähellä olevat piirit toimita hankalia toimittajia pois päiviltä, ja selvisikö se Lontoonkaan murha.

Nyt he tosin onnistuivat kampanjoimaan Sofin ja Imbin kirjaa, en olisi muuten edes niitä huomannut, mutta nyt kirja jäi mieliin niin että onhan se hankittava!

Mistähän nämä kurdit saisivat vastaavanlaista julkisuusapua?

SL kirjoitti...

Olin aikoinaan Meri-Rastilan ala-asteella maaahanmuuttajaluokan sijaisena ja siellä oli pieni kurdipoika. Sanoin kerran sanan "Turkki" ja poika vastasi heti kaukaisuuteen katsoen: "Sota." Erityisesti siitä lähtien olen sympatisoinut kurdeja.

Leonoora kirjoitti...

Pelko-kirjasta on kokonaan jätetty pois Viron historian tärkeitä vuosia, (kysyn minäkin miksiköhän?) näin väitti tämä ärhäkkä dosentti tv-keskustelussa.
Ohjelmassa haastateltiin myös Viron venäläisiä, ja heillä taitaa olla nykyisin todella koiran asema Virossa.
Oi ja voi sinivalkoinen sananvapautemme, toivottavasti et mene kritiikittä mukaan, usko kaikkea, mitä kirjoihin painetaan!

Avatar kirjoitti...

Olen juuri vasta lukemassa Puhdistusta.

Tulin vain sanomaan, että olen aina silloin tällöin (aika usein) seurannut blogiasi. Kirjoitat mielenkiintoisesti ja kuvat ovat upeita! :)