torstaina, joulukuuta 22, 2011

Joulutervehdys

Hyvää ja rauhallista kirjajoulua kaikille  tämän blogin lukijoille! 
Kuvasin   ruusun   Puotilan palstoilla itsenäisyyspäivänä.
Oli satanut lunta. Ruusu hehkui valkoista hankea vasten 
punaisena kuin verenpisara.

Joulukirjojeni toivomuslistalla oli  William  S. Burroughsin unikirja   Koulutukseni, mutta  suomentaja  ei   saanut  sitä valmiiksi joulumyyntiin.  Olisin ostanut sen itselleni lahjaksi.  Burroughs on suosikkini siitäkin syystä että hän on syntynyt samana päivänä kuin minä, mutta muutamaa vuosikymmentä aikaisemmin.

Kävin  eilen  hakemassa  kirjastosta   joululukemiseksi  Viivi Luikin  Varjoteatterin. Joku ystävällinen sielu,  kenties joulutonttu, oli  jättänyt  kirjaston  kierrätyspöydälle kuin  minua varten Jungin muistelmateoksen  Unia, ajatuksia, muistikuvia.   Olen lukenut sen  noin 30 vuotta sitten,  jolloin  hullaannuin Jungiin ja  luin kaiken mitä häneltä käsiini sain.  Joulunpyhinä aion  tarkistaa olenko  yhtä ihastunut hänen muistelmiinsa kuin   entisinä aikoina. 

 PS. Tänään  päivitin  pitkästä aikaa  Kirjailijan  päiväkirjaa. Kirjoitin pariisilaisesta   Shakespeare & Co:n kirjakaupasta.

6 kommenttia:

Marleena kirjoitti...

Oikein hyvää ja rauhallista joulun aikaa Sinulle ja läheisillesi! Ihmeellistä, miten ruusut, nimenomaan ruusut ovat tänä syksynä ja talvena kukkineet kauniisti ja todella myöhään.

Elegia kirjoitti...

Kylläpäs ruusu jaksaa kukkia, kaunis. Oikein rauhaisaa joulua sinullekin!

Ripsa kirjoitti...

Tuota Burroughsia meillä ei olekaan. Täytyypä pitää silmät auki. Näkyy olevan Sammakon julkaisema. Siinä sanotaan että ilmestyy tänä vuonna, mutta isompi otsikko pari sivua aiemmin kertoo että keväällä 2012. Varmaan tarkoittaa siis vuodenvaihdetta. Katselin juuri omaa Jung-opustani samanlaisin miettein. On käsittämätöntä että edellisestä lukemisesta on jo 30 vuotta.

Vietä mukava joulu! Rakastan tuota ruusua.

Anita Konkka kirjoitti...

Burroughsin unikirja on ilmestynyt englanniksi nimeälla My Education. Minulla on se, mutta hukassa. Se on pieni kirja, piiloutunut jonnekin paksujen kirjojen taakse kai, kun ei silmiini osunut. Haluan lukea sen suomnkielellä, koska unia on vaikea ymmärtää englanninkielellä.

Tämän kommentin lähetin monta tuntia sitten, mutta eipä vain ilmestynyt tänne. Uusi yritys. Tovottavasti onnistuu nyt.

Ripsa kirjoitti...

Onkohan Bloggeri ruvennut talviunille? Kyllä viestin minun blogiini ovat tulleet ihan ihmisten ajoissa. Leo sanoo lukeneensa sen kirjan ja että se on hänelläkin jossain.

Pitänee etsiä ja ruveta lukemaan ekaks englanniks.

Ripsa kirjoitti...

Löytyi se Burroughsin My Education. Selailin kirjaa. Aika rankka se kyllä on. Saa nähdä mitä suomentaja on saanut aikaseks.

Täällä äsken satoi, nyt vähän aukeavat pilvet, lämmintä on +5, eikä naismuistiin ole ollut tämmöistä talvea, Vai oliko Hesassa joskus 70-luvulla?